umount problem

The place to post if you need help or advice

Moderators: ChrisThornett, LXF moderators

umount problem

Postby Guest » Wed Jul 06, 2005 9:36 pm

Hi guys,
Doing gentoo install
I have just left the chroot env and am trying to umount all before rebooting.However umount gentoo gives an error saying
umount: /mnt/gentoo device busy

any ideas here?
Thanks.
Guest
 

RE: umount problem

Postby jimsaku » Wed Jul 06, 2005 9:42 pm

have you unmounted any other things that may have been mounted beneath it? type `mount` at the prompt to find out. likely candidates are /mnt/gentoo/boot /mnt/gentoo/proc and maybe /mnt/gentoo/home. unmount these first if they are still mounted.

jim.
there's no such thing as 2

resist cimpulsory id
jimsaku
 
Posts: 15
Joined: Tue Jun 28, 2005 8:52 pm

RE: umount problem

Postby Guest » Wed Jul 06, 2005 9:48 pm

the cdrom is running the live cd and i cannot umount it, think that is the problem.
Guest
 

RE: umount problem

Postby jimsaku » Wed Jul 06, 2005 9:53 pm

you don't need to unmount the cdrom. rebooting will unmount the cdrom :) you need to unmount everything under /mnt/gentoo. iirc the cdrom will be mounted at /mnt/cdrom (btw all of these paths apply to directories *outside* of the chrooted environment). you don't need to worry about the cd drive (unless you have two and you've been using both maybe??)

jim
there's no such thing as 2

resist cimpulsory id
jimsaku
 
Posts: 15
Joined: Tue Jun 28, 2005 8:52 pm

RE: umount problem

Postby Guest » Wed Jul 06, 2005 9:55 pm

lol, cheers. ok
Guest
 


Return to Help!

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests