Problem First Time Installing Linux Keeps Reboot over &

The place to post if you need help or advice

Moderators: ChrisThornett, LXF moderators

Problem First Time Installing Linux Keeps Reboot over &

Postby Raze31 » Mon Aug 08, 2005 7:20 am

This is my first time installing linux of any kind. I have know knowledge whatsoever of linux, but trying it out. I bought a magazine with a three disk set (disk A, disk B, and disk C) of Full Distro Mandriva Linux Limited Edition 2005. I did an install and everything went fine. When it was done. I click reboot. It runs through some things and comes up with green ok's for everything and then reboots again. It keeps rebooting over and over. I need help please.
Raze31
 
Posts: 3
Joined: Mon Aug 08, 2005 7:13 am

RE: Problem First Time Installing Linux Keeps Reboot over &a

Postby nelz » Mon Aug 08, 2005 8:12 am

What are the last lines of text you see before it reboots?
"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results." (Albert Einstein)
User avatar
nelz
Site admin
 
Posts: 8497
Joined: Mon Apr 04, 2005 11:52 am
Location: Warrington, UK

RE: Problem First Time Installing Linux Keeps Reboot over &a

Postby Raze31 » Mon Aug 08, 2005 8:48 am

it says activating swap partitions and a green ok next to it then it goes into rebooting again
Raze31
 
Posts: 3
Joined: Mon Aug 08, 2005 7:13 am

RE: Problem First Time Installing Linux Keeps Reboot over &a

Postby Rhakios » Mon Aug 08, 2005 7:19 pm

Is it possible that for some bizarre reason that run level 6 (system reboot) has been selected as the default run level?

If so the only way to fix it would be to boot with a rescue disc of some sort, mount the partition containing /etc and edit inittab to something more reasonable, such as 3 or 5.

Hmm, but then you might expect to see a "entering run level 6 , rebooting" message. Weird.
Bye, Rhakios
User avatar
Rhakios
Moderator
 
Posts: 7634
Joined: Wed Apr 06, 2005 11:18 pm
Location: Midlands, UK

RE: Problem First Time Installing Linux Keeps Reboot over &a

Postby Raze31 » Mon Aug 08, 2005 9:37 pm

I re-installed and now it wont boot i get a black screen with this info on it


Sec. Master Disk : DVD-RW, ATA 33
Sec. Slave Disk : CD-RW, PIO 4

Pri. Master Disk HDD S.M.A.R.T. capability ....... Disabled

PCI decice listing ...

Bus No. Device No. Func No. Vendor/Device Class Device Class IRQ

0 2 0 8086 2562 0380 Display Cntrlr 5
0 29 0 8086 24C2 0C03 Serial Bus Cntrlr 9
0 29 1 8086 24C4 0C03 Serial Bus Cntrlr 11
0 29 2 8086 24C7 0C03 Serial Bus Cntrlr 3
0 29 7 8086 24CD 0C03 Serial Bus Cntrlr 11
0 31 1 8086 24CB 0101 IDE Cntrlr 14
0 31 3 8086 24C3 0C05 SMBus Cntrlr 12
0 31 5 8086 24C5 0401 MultiMedia Device 12
1 0 0 1102 0007 0401 MultiMedia Device 9
1 1 0 1186 1300 0200 Network Cntrlr 12
1 3 0 10EC 8139 0200 Network Cntrlr 11
ACPI 9

Verifying DMI Pool Data ..........................
Boot from ATAPI CD-ROM :
Boot from ATAPI CD-ROM :
GRUB _ <-----------the curser flashes here and thats where the boot stops now.

so now no more continuious booting problems just dosent boot now and stops here.
Raze31
 
Posts: 3
Joined: Mon Aug 08, 2005 7:13 am


Return to Help!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron